Deze devotieprent illustreert tegelijkertijd het moment waarop Franciscus het kruisteken maakt op de wolf en het moment waarop de wolf hem een poot geeft als teken van instemming. Op de achtergrond, verscholen achter de bomen, zijn de dorpelingen, bang, die getuige zijn van het wonder. Aan de onderkant van de prent staan de woorden van Franciscus tegen de wolf (in het Frans): SAINT FRANÇOIS et le miracle du loup de Gubbio. Frere loup, puisque tu consens a faire la paix que je te propose he veux que tu me promettes de ne plus nuire a personne ni aux hommes, ni aux animaux, met le promets-tu ? – “SAINT FRANÇOIS en het wonder van de wolf van Gubbio. Broeder wolf, aangezien je ermee instemt om de vrede te sluiten die ik je voorstel, wil hij dat je me belooft niemand meer kwaad te doen, noch mensen noch dieren, beloof je dat?” – devotieprent gedrukt door Maison C.H. Leville, BOUMARD et Fills (Parijs)
Deze devotieprent combineert beide verhalen met betrekking tot de wonderen die Franciscus verrichtte in verband met de natuur en dieren: het temmen van de wolf en de preek voor de vogels. Een van de vogels is op de schouder van Franciscus geplaatst, wat de nauwe verband met de dieren benadrukt. De techniek is eenvoudig, gebaseerd op lineaire vormen, in avant-gardistische stijl – gemaakt in de 20ste eeuw (1951) en gedrukt door V.V.K.S. – Economaat (Brussel)
Net als de andere devotieprenten die het temmen van de wolf illustreren, bevat deze dezelfde hoofdelementen: Franciscus maakt het kruisteken op het hoofd van de wolf die aan zijn voeten als een lammetje is en een poot aanbiedt als akkoord, met de bange bewoners van de stad op de achtergrond. Op de achtergrond verschijnen ook vogels in de lucht – anoniem werk, gemaakt in de 20ste eeuw?
Met een iets modernere werktechniek en stijl verbeeldt deze devotieprent dezelfde sleutelscène uit het verhaal van het wonder van het temmen van de woeste wolf: het kruisteken, de poot als akkoord en de inwoners die getuige zijn van het wonder – devotieprent (postkaart) gedrukt door ALFRED OST. FECIT. – S. FRANC. DRUKK. (Mechelen), 20ste eeuw?